Info

Trea på bollen

Ännu en podcast om fotboll? You bet. Christoffer Eriksson och Niklas Jarelind ger er inte podden ni vill ha, men podden ni förtjänar. Mest käbbel.
RSS Feed
Trea på bollen
2017
December
October
August
July
June
April
March
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2016
Dec 15, 2016

Vi begår lite otrohet mot fotbollen, för handbollens och Linnéa Claesons skull. Linnéa, som är elitspelare i Skuru IK, är också engagerad i diverse olika sammanhang som rör jämställdhet och rättvisa. Det, och kvinnors roll på och utanför idrottsplanen, pratar vi mycket om. Liksom matchfixing och 48 lag i VM...

För den som vill hjälpa Omtanke Stockholm går det bra att swisha till 0707166464! 

Dec 5, 2016

Vem får idén att åka till Iran och göra ett fotoreportage om damfotbollen i landet? Johanna Lundberg fick den idén, och berättar om den här. Hon åker även med oss ett varv på den svenska tränarkarusellen som har gått varm senaset tiden.

Nov 2, 2016

Nybliven allsvensk med AFC och siktet ställt mot stjärnorna, vår gäst Omar Eddahri pratar om AFCs säsong, den uppmärksammade flytten till Eskilstuna och hur föraktet mot AFC från motståndarsupportrar kan bli tändvätskan som lyfter laget i Allsvenskan 2017. Med lite landslagstrupp och United-terapi!

Oct 20, 2016

På releasedagen av Fotbollens Heraldik gästas vi av författaren själv, som berättar om vad hans intresse för fotbollen tar sig för uttryck. Vidare klämmer vi lite på gästens lag Helsingborg, Jamie Vardys diet och Mauro Icardis intelligens. Bland annat! 

Sep 23, 2016

Efter de senaste veckornas skriverier om hur mens påverkar kvinnliga idrottare insåg att det är ännu en sak vi inte vet så mycket om, knappt någonting. Så vi bad en av dem som faktiskt pratat om det, Petronella Ekroth, komma tillbaka och lära oss mer om det. Och så berättar Niklas om sitt element.

Sep 20, 2016

På en inglasad balkong löser vi Manchester Uniteds problem, gissar ännu ett 08-derby och reder ut en allsvensk bottenstrid. Samt röstar begränsad bokstav.

Sep 2, 2016

Hårdrock & hiphop, VM-kval & deadline day! Niklas visar tecken på demens när han möjligen drar samma anekdot andra avsnittet i rad, och bokstaven Å levererar ett kulturbråk.

Aug 25, 2016

Hemma hos ett nyförvärv för Hammarby ögnar vi noggrant Janne Anderssons första, purfärska landslagstrupp, vi pratar Bajens fina höstform, killgissar oss halvdant igenom utgången mellan J-Södra och Östersund och synar Marcus Bergs sätt att kommunicera med sina motståndare.

Aug 9, 2016

Då våra planer för ett "riktigt" avsnitt sprack, improviserade vi ihop en spartansk lite kortare historia på Tele 2 Arena direkt efter Djurgården-IFK Göteborg.

Jul 28, 2016

Konsertupplevelser, stormande Stockholmslag, överdådiga transferaffärer och en på sina håll och kanter småsvajig omröstning. Och Christoffer drar ett rakt streck mellan Beyoncé och Olof Palme.

Jul 16, 2016

Vi lanserar en tävling, summerar ett fantastiskt EM, avhandlar lag som byter stad, svenska chanser i Europa och en del andra saker. Alfabetet närmar sig sitt slut och vi är nu vid bokstaven X. På grund av omständigheter med lokalbyte i sista stund är ljudet sådär. Vi ber om ursäkt för det och lovar att aldrig sitta där igen.

Jul 6, 2016

Vi står inför semifinaler i EM och vem är bättre lämpad att hjälpa oss att bryta ner saker i detalj och vad som har hänt och kommer hända, än Martin Åslund? Taktik och uppställningar är ledordet. Och just ja, Zlatan har skrivit på för en ny klubb också... Alfabetet rör sig mot sitt slut när vi denna vecka jobbar in W.

Jun 25, 2016

I detta fyrtionde avsnitt fokuserar vi i princip helt på EM tillsammans med Frida Fagerlund från Fotbollskanalen. Sveriges svaga insats och samtliga åttondelsfinaler får sig en genomgång, och avslutningsvis har vi ett urstarkt startfält på bokstaven V!

Jun 12, 2016

Detta avsnitt fokuserar i princip helt på EM, och tyvärr våldet kring turneringen, liksom medias vinklingar och ageranden. Det går också upp för oss att vi helt missförstått varandra gällande Totti-tävlingen. Tryckt stämning.

Jun 6, 2016

Vi dundrar in en typ av ettårsdag och firar det med att spendera en halvlek med ÖSK:s lagkapten Robert Åhman Persson, samt att vi pratar lite rockfestival, bildar kanske både ett fotbollslag och ett band, Christoffer delar ut en present, Niklas lanserar en tävling och båda röstar T.

May 30, 2016

Del två av vår mashup-pod med Klackspark, del ett hittar ni såklart i deras kanal. I andra halvan pratar vi om Guldskölden, Mourinho och Zlatan till Manchester United, samt summerar Allsvenskans tolv första omgångar innan vi röstar på bokstaven S.

May 13, 2016

Vi tänkte ha det lite mysigt och prata Helsingborgs IF i synnerhet och skånsk fotboll i allmänhet med veckans gäst Linda Kante. Sedan smällde det precis överallt samtidigt. Men vi hann med en hel del HIF och Henrik Larsson ändå, liksom AIK-kaos, EM-trupp och Zlatans potentiella nya klubbadress. Och de fasta punkterna, förstås.

May 4, 2016

Ett Panini-haveri av guds nåde, Leicesters dunderknall, Aston Villas dunderflopp, Europa League, omröstning och allsvensk powerranking. Och framförallt, ett bonusspår i slutet där Gusten pratar om Den störste.

Apr 27, 2016

Degerfors, Superettan, Per Melin, Konstgräs, P4 i Östergötland, Tjerna på Statt i Karlskoga och inmarschlåtar. Ämnena var många, spridda och spretiga när Eddie Lövholm gästade och förklarade att han inte kan någonting om fotboll. Det, samt omröstning och allsvensk powerranking!

Apr 13, 2016

Niklas gick på Damallsvenskans upptaktsträff och plockade med sig en gäst till inspelningen direkt efter, Piteå IFs Irma Helin. Irma pratar om målsättningen inför kommande säsong, drömmen om att en dag få dra på sig Djurgårdens tröja igen och en rätt intressant lek som laget håller på med... Vi introducerar vår allsvenska powerranking och röstar såklart bokstaven O.

Apr 2, 2016

Ett riktigt King Kong-avsnitt där vi tillsammans med Hammarbys assisterande tränare Carlos Banda går igenom hela den allsvenska premiäromgången. Förutom lite spekulation kring nästa svenska förbundskapten och en omröstning så räcker det till 90 minuter den här veckan.

Mar 21, 2016

Efter en ilsken och besviken rant på Twitter om hur kvinnor behandlas av vissa män på Norra stå blev Caroline Larre ett namn många fick stifta bekantskap med i förra veckan. Vi är superglada över att Caroline ville komma och prata om det med oss, och vad vi alla kan hjälpas åt med för att förändra situationen. Utöver det, en snabb recap av klädvalen på den allsvenska upptaktsträffen, omröstning på bokstaven M och smäktande högläsning signerat Niklas.

Mar 14, 2016

Vi sammanfattar FUFs seminarium Idrott på liv och död som handlade om svenska fackförbunds internationella arbete för att påverka och förbättra villkoren för migrantarbetare som jobbar med färdigställandet av anläggningar i de länder som arrangerar stora idrottsevenemang, t.ex. Qatar, Ryssland och Kina. Utöver det klämmer vi på det stundande cup-derbyt mellan AIK och Hammarby och turerna runt den matchen, vi betar av Niklas senaste matchresor och röstar bokstaven L. Bland annat.

Feb 29, 2016

Vi hälsade på före detta landslagsanfallaren och skyttedrottningen Victoria Sandell Svensson och pratade om hennes roll på Svenska Fotbollsförbundet, det stundande OS-kvalet och vad svensk damfotboll gör för att få unga talanger att välja att stanna och utvecklas i Sverige när lönecheckar från fotbollseuropa plötsligt är en faktor att förhålla sig till. Efter att Victoria hastat iväg på andra möten pratar vi om ännu en omgång i cupen, Europa League och en viss Marcus Rashford.

Feb 24, 2016

Vi gör vårt bästa för att reda ut helgen som gick och festen vi var på, samtidigt som det brukas allvar runt korttidsutvisningar, Francesco Totti och Svenska cupens första omgång. Det står också klart att man måste ha världens häftigaste namn för att få vara med i FIFA...

1 2 Next »